Blog - Al-Farabi Shariff
5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting

Retargeting ialah proses marketing kepada target audiens yang dah kenal brand anda sama ada dari iklan sebelum ini ataupun dari content yang anda bina. Pernah tak anda survey barang atau pun produk, atau pun baca content di website, dan tak lama lepas tu, brand yang...
4 CARA MENGATASI PEKERJA YANG BERMASALAH

4 CARA MENGATASI PEKERJA YANG BERMASALAH

Masalah pekerja dalam syarikat adalah satu perkara biasa. Bukan sahaja syarikat kecil tetapi syarikat besar juga menghadapi masalah yang sama. Bagi usahawan yang baru nak bermula, tentunya perkara ni menjadi ketakutan buat mereka untuk mengambil pekerja sehingga ada...
5 Sebab Branding Penting Untuk Bisnes Kecil

5 Sebab Branding Penting Untuk Bisnes Kecil

1. Bina Kepercayaan Prospek Kepada Jenama Transaksi jual beli takkan berlaku jika prospek tak percaya kepada penjual. Dan salah satu cara untuk bisnes kecil meraih kepercayaan dari prospek adalah melalui branding. Apabila sesebuah jenama mempersembahkan brand mereka...
Artikel Teragung Bisnes Funnel

Artikel Teragung Bisnes Funnel

Sebelum itu adakah anda tahu apa itu Bisnes Funnel? Bisnes funnel dalam bahasa melayunya dikenali sebagai corong bisnes. Kenapa corong bisnes? Kenapa bukan kolam bisnes ke, pancing bisnes ke, paip bisnes dan sebagainya? Dinamakan corong atas sebab rupanya yang...
Bagaimana Nak Jadi Pengasas Bisnes?

Bagaimana Nak Jadi Pengasas Bisnes?

Anda ada angan-angan untuk menjadi seorang pengasas bisnes atau kata glamour dia business founder? Kebelakangan ini banyak kita dengar orang melayu sudah mula maju dalam perniagaan. Ada yang buat bisnes kecil-kecilan, perniagaan francais dan lain-lain. Mesti anda...
WordPress Security