Review FB Cash Profit

Artikel ini ialah “FB Cash Profit Review” iaitu review untuk produk FB Cash Profit oleh Tuan Affendi Hussin, seorang Sifu Underground dalam dunia Internet Marketer, yang pernah meletup produknya pada tahun 2012 iaitu PakarSMS.com.

 

Kali ni beliau buat satu program video tutorial training bagi mereka yang berhasrat nak ‘jump-start’ bisnes di facebook khususnya dan online marketing, nak kembangkan bisnes, tingkatkan jualan dalam masa 30 hari dengan pantas.

Jika anda belum lihat Training Program itu, boleh lihat di sini : FB CASH PROFIT oleh Tuan Affendi Hussin

 

cp1 cp2

Sebaiknya anda tonton review video saya ni, dan baca ulasan saya dibawah.

Tujuan artikel review ini dibuat agar mereka yang berminat untuk mendapatkannya dan masih ragu-ragu, boleh membuat “informed decision” atau tahu dengan jelas apa yang anda bakal beli.

Tak semua produk sesuai untuk anda. Lain orang lain background dan kefahamannya.

 

Adakah FB Cash Profit ini sesuai untuk anda?

Secara general, produk ini sangat sesuai untuk mereka yang baru nak mulakan bisnes online dengan serius. Namun, bagi mereka yang sudah ada basic, akan ada ilmu yang lebih advanced disediakan dalam Pakej Advanced & Pakej Coaching.

Saya sendiri diminta oleh Tuan Affendi Hussin, untuk membuat review program beliau, dan memberi saya akses penuh. Agar dengan itu saya boleh memberi “informed decision” kepada pembaca blog saya, agar mereka yang nak dapatkan rasa puas hati dengan pembelian tersebut.

Baiklah saya straight to the ampang point k.

Dalam produk ni ada 3 Pakej yang ditawarkan.

1.Pakej Utama
2. Pakej Utama + Advanced
3. Pakej Utama + Advanced + Coaching

 

Jom, kita lihat dan bedah satu-satu :D…

 

 

1.Pakej Utama FB Cash Profit

Pakej Utama FB Cash Profit mengandungi 10 Chapter yang menerangkan segala asas bisnes, cara nak mula dari kosong, mana dan produk apa nak dicari, termasuklah pengiklanan di Facebook, iaitu FB Ads.

Sejurus anda mendapat emel pengesahan selepas pembelian FB Cash Profit, anda akan dapat akses ke membership area. (Seperti gambar dibawah)

fb-cash-profit-review

fb cash profit pakej utama

Antara sinopsis apa yang akan anda belajar dalam Pakej Utama FB Cash Profit.

review-fb-cash-profit

Sejujurnya saya tidak sempat menonton Chapter 1 – Chapter 9, kerana saya rasa apa yang ditunjukkan dalam gambar ialah “self-explanatory”, anda boleh faham apa yang akan diajar dalam sinopsis pada gambar di atas.

 

 

Saya lebih tertarik dengan Chapter 10, dimana anda akan belajar basic & pengenalan tentang Facebook Ads. Saya sendiri pernah hangus RM2000 kos iklan FB Ads kerana main terjah je buat.

 

 

Masa saya bermula, tiada tutorial yang komprehensif mengajar bagaimana nak bermula dan buat Facebook Ads, malah tiada siapa ajar basic seperti dalam Chapter 1-Chapter 9. (Bazir banyak masa & duit!)

 

 

Dari tontonan saya, ini yang antara saya sempat catit apa yang antara anda akan belajar dalam Pakej Utama FB Cash Profit nanti :

– pengenalan & basic setting untuk FB Ads
– belajar struktur copywriting berpengaruh untuk orang nak beli produk anda
– cara kita tak hilang prospek terlalu banyak selepas lihat iklan kita
– trik untuk pujuk customer beli lebih dari 1
– cara untuk collect leads dengan FB Ads Campaigns : Post Page Engagement & Clicks To Website
– cara untuk menaikkan TRUST untuk membeli. Tanpa TRUST, produk anda paling bagus kat dunia pun, orang taknak beli dari anda.
– cara targeting audience yang agak unik tapi masuk akal.
– cara guna Audience Insight untuk targeting yang lebih tepat.
– ajar split test agar performance iklan makin bagus (saya ingat dalam basic ni Tuan Affendi tak ajar cara split test, rupanya ajar juga – bonus untuk anda!)
– split test gambar, placement, location & interest secara bertahap mengikut data research
– research tools menggunakan Google Trends & Audience Insight & Google Top Charts

 

Saya perasan mazhab Tuan Affendi dalam Facebook Ads ialah memudahkan semudah boleh untuk prospek contact anda. Satu strategi yang bagus untuk mengurangkan peratusan kehilangan pelanggan.

 

Strategi tersebut juga dapat naikkan organic reach, dan kos iklan PPE yang lebih rendah.

 

 

2. Pakej Advanced FB Cash Profit

Pakej ini ditawarkan jika anda setuju untuk membeli FB Cash Profit Pakej Utama. (One-time-offer). Di sini anda akan belajar banyak benda teknikal untuk membina kedai online anda sendiri iaitu Website.

fb cash profit pakej advanced

Jika anda lihat pada gambar diatas, Part 1 hingga Part 5 semuanya tentang bagaimana nak membuat kedai online iaitu website. Ramai orang ingat buat website ni susah. Nak upah orang? Upah dalam RM1000 ke atas.

 

Nak belajar workshop buat website? Harga beratus keatas.

 

Nak buat website memerlukan sedikit pelaburan, tetapi Tuan Affendi yang berpengalaman ini ajar anda cara tersimple buat website dan tips untuk beli website yang bagus dengan harga murah.

 

Jika anda nak pergi lebih jauh dan nak lebih serius buat bisnes, memang anda kena “go for website”, bukan Facebook page.

 

Tapi…

Apa yang paling saya TAK PUAS HATI..

… ialah beliau juga agar tentang Email Marketing & Cara Setup Autoresponder. (Part 6 & 7)

Autoresponder ialah tools yang bekerja untuk anda 24/7 mengumpul dan menyimpan database emel, menghantar emel termasuk follow-up emel.

 

Email Marketing ni bukanlah anda hantar emel semberono pastu harapkan orang beli. Tidak.

 

Seni & strategi email marketing sangat cantik dan mengujakan newbie macam saya. Sebab apa?

Untuk pengetahuan anda, Email Marketing dinobatkan sebagai senjata pemasaran paling berbisa yang pernah ada wujud di muka bumi.

Email-Marketing-ROI

Sumber : http://blogs.adobe.com/digitalmarketing/email/14-email-marketing-statistics/

SEP1

Tuan Affendi terangkan kenapa perlu guna & kepentingan Autoresponder :

  • Dalam bisnes, database ialah asset paling mahal
  • Tak perlu bergantung pada iklan FB Ads semata-mata. Guna FB Ads untuk tarik trafik/leads/prospek, kemudian follow up guna emel. Jualan akan berlu dalam emel. (real money making dalam follow up emel)
  • Kos iklan banyak dapat dijimatkan.
  • Medium untuk membina : Branding, Trust, Engagement, Relationship dengan customer.
  • LifeTime Value (LTV) Customer anda menaik. Bukan jual hanya sekali, tapi berkali-kali.

Kos melanggan Autoresponder memang mahal, RM50-RM60 sebulan (ada 30 hari trial) tetapi tuan Affendi kata jika anda follow strategi beliau dari awal sampai akhir inshaAllah akan dapat cover kos malah lebihan untung.

 

The real money making ialah dalam follow up emel, kerana hakikatnya :

“98% orang TIDAK AKAN membeli pada pertama kali melihat produk anda”

Anda boleh follow up guna marketing lain juga seperti follow up guna SMS, Whatsapp, PM, tetapi yang paling strategic & efisien ialah melalaui emel.

 

Kerana, tekan 1 butang anda dah hantar emel kepada semua prospek, tak perlu nak mesej setiap orang satu-satu. (Walaupun Whatsapp boleh broadcast, tapi tak boleh diautomatikkan dengan schedule system seperti Autoresponder

 

Oleh kerana Autoresponder yang digunakan dalam email marketing boleh bekerja 24/7 dan setup hantar emel follow up secara automatic, hanya setup sekali dan biarkan. Ini mengurangkan BEBAN anda. Tak perlu upah pekerja untuk follow up.

 

Tapi nak buat ni, mestilah bukan semberono. Tetapi perlu ada strategi apa yang nak ditulis, bagaimana nak setting. Di sinilah Tuan Affendi cerita satu-satu, step-by-step.

 

Tapi kelemahan di sini, Tuan Affendi hanya tunjuk asas & kepentingan email marketing, dan cara setup. Cara buat follow up email secara details tidak diajar. Mungkin akan diajar dalam Pakej Coaching.

 

 

Kenapa Saya Tak Puas Hati Tuan Affendi Ajar Email Marketing & Cara Guna Autoresponder dengan harga tak masuk akal?

Sebab…

Pada masa saya nak mula awal-awal dulu, puas saya mencari tutorial-tutorial untuk belajar emel marketing dengan lebih mendalam. Seminar yang ada pada masa tu pula terlalu mahal, iaitu ribuan ringgit. Yup, betul, tak tipu.

Hampir setahun saya belajar sendiri, try & error, yang paling tak tahan, saya bayar setiap bulan RM50~RM60 tapi tak buat 1 sen pun dari email marketing!

 

 

Selepas beli beberapa panduan yang harga beratus ringgit, akhirnya barulah saya faham bagaimana menggunakan email marketing sebagai senjata berbisa.

 

Tapi anda, diajar secara teratur oleh Tuan Affendi tentang basic email marketing & cara guna autoresponder.

 

 

3. Pakej Coaching FB Cash Profit

Pakej Coaching FB Cash Profit ialah pakej terakhir yang ditawarkan (one-time-offer) pada anda jika anda setuju nak beli Pakej Utama & Advanced.

pakej coaching fb cash profit

Apa yang saya perasan :

Pakej Advanced melengkapkan lagi ilmu dari Pakej Utama.

Pakej Coaching, menyempurnakan lagi apa yang anda belajar dalam Pakej Advanced & Pakej Utama.

 

Oleh kerana saya masih tak nampak lagi apa yang akan diajar dalam Pakej Coaching, saya pun PM terus kepada Tuan Affendi. Dan dibawah ini ialah reply beliau :

review pakej coaching fb cash profit

Jika anda tanya saya, untuk dapat coaching dari sifu-sifu di Malaysia memang standard 3-4 angka jumlah pelaburan.

 

Walaupun ini ialah coaching melalui Webinar (kelas online, hanya duduk di bilik anda, tak perlu pergi mana-mana), tapi apa yang best akan ada Support Eksklusif untuk yang ambil Pakej Coaching.

 

Mungkin apa yang nak disampaikan oleh Tuan Affendi, jika anda ambil Pakej Coaching FB Cash Profit, anda akan dapat full-view, ilmu yang penuh untuk terus buat bisnes yang stabil dan long term.

 

 

Komen Jujur Saya Secara Keseluruhan Training Program : FB Cash Profit

Walaupun saya kata apa yang diajar oleh Tuan Affendi ialah basic, tapi jujur dari hati saya, saya sangat berharap dapat belajar basic ni masa saya awal-awal mula.

 

Saya masa “cuba” FB Ads, saya main terjah sahaja. Belajar sini sikit, belajar sana sikit.

Try & error.

 

Dah banyak rugi pun, saya tak tau dari mana silapnya FB Ads tu. Saya sendiri pernah “bakar” RM2000 kos iklan FB Ads, masa awal-awal mula dulu.

 

Pernah la beli macam2 Ebook, panduan dapat kos murah lah, kos klik 1 sen lah.

Hasilnya hampeh. Sebab mindset salah, nak kejar kos murah sahaja. kita bukan nak dapatkan kos iklan murah, tapi kita nak ROI atau jualan/untung. Kos iklan murah pun tapi rugi pun buat apa kan? Itulah yang berlaku pada saya.

 

Pernah saya habis hampir RM100 untuk belajar panduan FB Ads sahaja, masa awal-awal.
Tak belajar cara split test pun. (Tapi Tuan Affendi ajar)

 

Tapi kos FB Cash Profit ni bukan sahaja ajar FB Ads dengan bagus, tetapi cara bagaimana nak bermula dari kosong hinggalah dapat buat jualan. Bukan sahaja FB Ads, tetapi banyak sentuh tentang asas bisnes, cara cari produk & dapatkan jualan dengan FB Ads.

Malah Jika anda ambil advanced, dapat ilmu buat website, ilmu email marketing.

 

FB Ads ni perlukan masa & pengalaman. Takde guarantee mana-mana sifu ikut cara dia, terus anda dapat untung. Mungkin ada, tapi tak semua. Kerana lain .

 

 

Kekurangan Produk Ini :

Terlalu basic bagi mereka yang sudah berpengalaman dan belajar FB Ads dari sifu-sifu FB Ads lain

Dalam Chapter Facebook Ads, Tuan Affendi hanya hanya ajar Campaign Post Per Engagement & Clicks To Website, tak diajar cara Retargeting (ilmu advanced), Custom Audience, Lookalike (advanced).

 

Jika anda sudah datang kelas atau seminar komprehensif mengajar tentang FB Ads, apa yang diajar dalam FB Cash Profit ini ialah masih basic. Namun, mungkin anda belum ada ilmu lagi tentang “Cara Simple & Murah Buat Website” dan “Email Marketing”.

 

Tapi jika anda seorang yang baru nak bermula, belum lagi pernah pergi mana-mana seminar FB Ads, program FB Cash Profit sangat sesuai untuk anda.

 

 

Pelaburan Untuk Mendapatkan FB Cash Profit

Saya ringkaskan plan-plan harga** dalam bentuk gambar-rajah di bawah :

harga sebenar

 

 

 

Anda Berminat Nak Dapatkan Bonus-Bonus Bernilai dari RM500+ ke RM1000?

Walaupun produk ini basic,
tetapi demi penghargaan kepada mereka yang tekad dan nekad nak mulakan bisnes online dari kosong, dan nak membuat pelaburan ilmu bermanfaat,
saya nak hadiahkan bonus-bonus yang bernilai ribuan ringgit jika dinilaikan,
kerana anda berani melangkah kehadapan untuk berguru dan mencari ilmu.

 

 

Saya ada sediakan bonus-bonus bermanfaat & melengkapkan ilmu FB Cash Profit,

bernilai dari RM330~RM1300+~.

Jika anda serius nak tahu apa bonus yang saya offer untuk pembaca saya, masukkan Nama Panggilan dan Emel Utama Anda dibawah.

Saya buat begini agar, saya dapat tapis dan berikan informasi berharga pada mereka yang mahu sahaja.

Sebagai ganjaran, saya juga akan hadiahkan pada anda satu Real Case Study : Bagaimana Saya Buat RM1085 Dalam 8 Hari Dengan Tangan Kosong.

mula bisnes tangan kosong

BONUS TAMBAHAN!

Dengan menulis nama dan emel utama anda di bawah, anda juga bakal dapat 7 hari latihan eksklusif yang penat saya dapatkan dari pelbagai sifu bisnes, bagaimana anda nak mula bisnes online anda dengan selamat dan betul, dan mula jana 4 angka anda yang pertama.

Walau anda seorang yang sibuk bekerja/belajar atau menjaga anak (surirumah).

Kiranya, saya dah “shortcut” kan sikit kerja anda dan dapat perkongsian ilmu yang saya mahal (mencecah ribuan RINGGIT) secara PERCUMA sahaja.

 

 

Latihan dan perkongsian akan dihantar melalui emel, setiap hari pada pukul 10 pagi, selama 7 hari.

 

 

Isikan NAMA PANGGILAN & EMEL UTAMA anda di bawah untuk mula segera.

Masukkan Nama Panggilan dan Emel Utama Anda dibawah :

 

PS : Jika ada apa-apa soalan, boleh bertanya saya di emel alfarabishariff@gmail.com atau PM saya di Facebook
Ikhlas dari saya,
Al-Farabi Shariff

 

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor