Panduan ini sudah ditutup
jualannya, jom tengok Gerilla IG pulak!


Dicadangkan tonton Review dalam bentuk video sebelum baca artikel :

Sebenarnya saya pun terkejut bahawa ramai orang buat duit dengan instagram dan mencari-cari panduan cara menjual di Instagram.

Saya faham ramai orang sekarang ni berminat nak mulakan bisnes dan melihat Instagram sebagai platform yang mengiurkan dan trending.

Ramai juga yang sudah cuba-cuba buat bisnes di Instagram namun, sales tak banyak mana, followers entah ke mana. Mungkin konsep & asas bisnes di IG masih belum dikuasai.

Saya juga bermula dari kosong, iklan sana sini, tiru orang itu ini, tapi hasil tarak, nehii. Selepas melabur duit secara bijak untuk ilmu bisnes, akhirnya saya sudah tahu jalan apa yang perlu saya pilih dan kini hasilnya sudah memuaskan dan stabil. 🙂

 

Demi nak membantu pembaca blog dan subscriber emel saya untuk tahu apa yang sebenarnya akan diajar dalam panduan mereka, saya berusaha untuk dapatkan panduan tersebut dan tonton sampai habis.

 

Dan ini review saya untuk “Revolusi Manipulasi Instagram” oleh Tuan Ismail Arsad.

 

Jika belum jadi Pembaca VIP Review saya, saya jemput anda untuk daftar dibawah :

Jadi Pembaca VIP Review Produk IM - No B.S.

Supaya anda tidak terlepas menjadi orang pertama dan utama mendapat emel updates dari saya.

Tuliskan Nama Glamor & Emel yang anda selalu buka di bawah :

Tq! Anda boleh teruskan bacaan. Tapi jangan lupa sentiasa cek emel eksklusif dari saya ya? 😉

 

Orait, dah daftar?

Jom kita lihat adakah panduan ini akan membantu selesaikan masalah anda?

 

 

Apa Itu Revolusi Manipulasi Instagram?

Revolusi Manipulasi Instagram ialah satu panduan kesinambungan produk Tuan Ismail Arsad yang sebelum ini iaitu Manipulasi Instagram.

The game has changed.

Teknik Marketing akan sentiasa berubah dan cepat berubah, sama ada anda suka atau tidak suka.
Sama juga dengan Facebook Marketing dan lain-lain.

 

Jika kita tak update ilmu kita, kita akan cepat ketinggalan.

 

Jadi, banyak teknik pemasaran Instagram yang dulu sudah tidak valid lagi sekarang, dan ada yang sudah improvised.

Jadi walaupun ia adalah “update” dari produk sebelum ini, jika anda tidak pernah beli pun tidak mengapa, kerana apa yang diajar sesuai untuk orang yang baru mula.

 

Ada 18 Modul Utama dalam Panduan DVD Revolusi Manipulasi Instagram, namun saya tidak akan copy-paste info yang sama dengan website jualan, tetapi saya akan berikan review jujur saya sendiri tentang modul yang diajar.

Panduan Revolusi Manipulasi Instagram ialah produk fizikal DVD yang akan dipos ke depan rumah anda.

 

 

 

Komentar Tentang 18 Modul Utama Dalam Panduan DVD Revolusi Manipulasi Instagram

Modul #0 Hingga Modul #3.

KEYPOINT : Konsep & Asas yang bantu anda untuk ada mindset yang betul. Lain padang lain permainannya. Di Instagram, begini caranya.

Modul 0 hingga Modul 3 akan ajar anda asas-asas penting untuk buat duit di instagram.

Diajar juga bagaimana membina Profile yang berpengaruh, yang membuatkan anda lain dari yang lain.

Kemudian Tuan Ismail Arsad akan ajar anda tentang kepentingan Followers yang targetted dan kesannya kepada bisnes anda di Instagram.

 

 

Modul #4 Hingga Modul #9 

KEYPOINT : Followers ini ibarat prospek kita, orang yang tinggal beberapa langkah je dari nak beli produk kita. Bagaimana nak kumpul banyak followers & cara nak convert mereka jadi pembeli?

Modul ini cover secara dalam tentang Follower & Teknik-Teknik Untuk Naikkan Followers.

Selain itu didedahkan perkara perlu dielakkan ketika naikkan follower agar tidak kena banned oleh IG dan cara salah dapatkan follower yang RAMAI orang buat.

Ok ini favourite saya. Tuan Ismail Arsad ajar 6 Teknik Naikkan Followers.

Ada yang biasa anda dengar, dan ada yang anda mungkin tak terfikir ada cara itu. Memang tak ramai orang tahu cara naikkan followers ini.

Saya akan dedahkan beberapa “insight” supaya anda nampak value yang anda akan belajar, namun saya tak dapat kongsikan secara details untuk menjaga privacy produk.

  • Teknik Review

– Beberapa jenis Teknik Review yang berbayar dan percuma.
– Cara yang betul menggunakan Teknik Review
– Perkara penting perlu dielakkan untuk guna Teknik Review

  • Teknik Copy Followers

– Tuan Ismail terangkan adakah teknik ini dikira sebagai “mencuri pelanggan”?
– Kenapa kena buat teknik ni & cara yang betul untuk guna Teknik Copy Followers

  • Teknik Viral

– Biasanya kita lihat “viral” ni di Facebook sahaja, tetapi bagaimana nak “viral” di Instagram, dalam masa yang sama menaikkan followers

  •  Teknik Like & Komen

– Teknik yang menyuruh orang Like & Komen dan dalam masa yang sama menaikkan follower
– Namun bagaimanakah cara sebenar nak suruh orang like & komen? Takkan gitu-gitu je? InshaAllah akan diajar secara dalam oleh Tuan Ismail Arsad

  • Teknik Rahsia 1

– Maaf tak dapat nak sebut nama demi menjaga privasi ilmu
– Sangat-sangat POWERFUL, dan lebih targetted dari teknik sebelum ni

  • Teknik Rahsia 2

– Maaf tak dapat nak sebut nama demi menjaga privasi ilmu
– Ini juga pun POWERFUL, highly targetted. Saya pun tak pernah terfikir cara ni.

 

Modul #10

KEYPOINT : Prospek yang tak berkualiti harus dibersihkan agar sales kita lebih mudah meningkat dan convert.

Cara & demo menggunakan Apps percuma untuk Unfollow orang yang tak penting dengan cara lebih mudah.

Sebenarnya saya pernah download Apps ini tapi sebenarnya tak faham kenapa perlu unfollow, sekarang baru faham.

 

Modul #11 & Modul #12

KEYPOINT : Pening nak post gambar bagaimana & cara letak #Hashtag yang betul? Di sini Sifu Ismail tunjukkan.

“Biar Gambar Berbicara” & “The Power of #”

Idea-idea post gambar yang bagaimana anda perlu buat dan bagaimana nak naikkan engagement anda dengan followers.

Anda juga diajar cara guna #Hashtag dengan betul 
dan Tuan Ismail Arsad juga akan menjawab persoalan “Masih relevan lagikah #sayajual”?

 

Modul #13

KEYPOINT : Anda wajib ada Exit-Plan. Instagram bukan anda punya. Jika Instagram tutup, bagaimana bisnes anda? Ini Exit-Plannya.

Ok ini saya suka. Sebab saya ni bukanlah jenis buat Instagram Marketing, namun bila Tuan Ismail Arsad bercerita tentang kepentingan Database, ia satu benda yang ramai usahawan terlepas pandang.

Bukan sahaja Database pembeli yang anda perlu simpan, malah diajar juga cara nak dapatkan database prospek yang belum beli tapi berminat dengan produk anda.

 

Modul #14 dan Modul #15

KEYPOINT : Work hard & smart. Penat kot nak buat rutin harian di IG. Anda sibuk dengan komitmen bekerja, jaga anak. Jadi biar robot buat kerja dan jadikan dia autopilot.

Tutorial Guna 2 Robot IG : Auto Schedule & Follow Unfollow
 – perlu sedikit komitmen bulanan (berbayar)
 – ada dua servis Robot IG yang dicadangkan
 – jangan risau, ada free trial untuk mencuba

Disinilah “autopilot is done”. Ketika anda tidur dan bercuti, Robot IG ini akan berkhidmat untuk anda.

 

Modul #16

KEYPOINT : Nak kembangkan bisnes? Kena berani invest. Insta Ads ialah investment yang bagus.

Diajarkan anda asas Insta Ads, pengiklanan di Instagram menggunakan platform Facebook Ads.

– cara pemilihan gambar yg betul & sesuai untuk Insta Ads
– ayat iklan yang sesuai untuk Insta Ads
– tutorial ringkas, sesuai untuk orang yang dah pernah dan biasa buat FB Ads
– pendedahan bagaimana Tuan Ismail Arsad dapat conversion tinggi menggunakan Insta Ads.

 

Bonus 1 : Modul #17

KEYPOINT : Usahawan ni kena ada fikiran luar kotak. Mat salleh kata “think out of the box”.

4 Strategi Buat Duit Berganda-Ganda Dengan Instagram

1. Leverage kegawatan ekonomi menjadi advantage kita
2. Teknik Franchise
3. Teknik Ternak Tanpa Produk
4. Teknik Servis

 

Bonus 2 : Modul #18

KEYPOINT : Masih blurr dan masih tak tau nak mula dari mana? Ni haa tunjuk step-by-step summary dari awal.

Road Map : 7 Langkah Mudah Step-By-Step Untuk Mula

Tuan Ismail Arsad cerita dengan jelas bagaimana nak mula dari kosong.

Sangat sesuai untuk mereka yang belum mula lagi bisnes di Instagram, atau dah mula tapi stuck nak teruskan bagaimana.
5 dari 7 step katanya boleh buat dalam 30minit je.

Dari sini baru saya nampak dengan jelas the flow, sebab saya sendiri tak pernah buat bisnes di Instagram, jadi jika saya baru nak mula, Road Map ini sangat membantu dan jimat masa saya.

 

Upsell Revolusi Manipulasi Instagram : 2 DVD Tambahan

Jika anda setuju untuk ambil panduan DVD utama oleh Tuan Ismail Arsad, anda akan ditawarkan untuk tambahan dua lagi DVD yang melengkapkan ilmu anda untuk “master Instagram 4 Business.” dengan pelaburan yang bagi saya, lebih dari berbaloi.

Dua DVD itu ialah :

 

zero 

 

  1. Zero Cost Photo Shoot – Farah Wahida

Ianya video tutorial step-by-step menggunakan beberapa Apps percuma untuk buat gambar yang anda nak post di instagram jadi lawa giler. Ada banyak functions yang menarik.

Juga memudahkan untuk kita tambah ayat promosi dalam gambar tu dengan design yang menarik seperti gambar di bawah.
dvd-zero-cost-photoshoot
Selain itu diberikan juga tips simple tapi power untuk buat Prop mudah & jadikan gambar kita persis ditangkap di studio photoshoot. Pergh! Terliur + geram akak-akak prospek kita tengok nanti.

Salah satu contoh seperti dibawah :

zero-cost-photo-shoot 

Ohya, ditambah juga 1 pendedahan ringkas untuk guna Apps Buat Video yang sangat unik.

Anda boleh tambah perkataan dalam video tu dengan mudah.

Apps Buat Video Unik Yang Boleh Diedit

 

2. Kuasa Review IG – Tuan Yuskhalilie

SAMPLE KUASA 2

Ini ialah satu video panjang 1 jam lebih yang menerangkan lebih mendalam Teknik Review yang diajarkan oleh Tuan Ismail Arsad sedalam-dalamnya. Malah ditambah tips-tips lain. Sangat recommended kerana ia melengkapkan lagi ilmu pemasaran Instagram anda.

 

**in case jika belum daftar jadi Pembaca VIP Review untuk produk IM, jangan buat-buat lupa untuk isi nama & emel di bawah ya 😉

Jadi Pembaca VIP Review Produk IM - No B.S.

Supaya anda tidak terlepas menjadi orang pertama dan utama mendapat emel updates dari saya.

Tuliskan Nama Glamor & Emel yang anda selalu buka di bawah :

Tq! Anda boleh teruskan bacaan. Tapi jangan lupa sentiasa cek emel eksklusif dari saya ya? 😉

Pro

Cons

1. Presentation & penyampaian yang menarik, jelas & mudah faham.

1. Kurang pendedahan untuk cara post image agar design kedai Instagram nampak lebih menarik, tersusun dan kemas.

2. Bukan setakat ajar teknik, tetapi strategi.
Malah diajar konsep penting dalam bisnes yang ramai orang ambil mudah.

2. Bungi mesin di background sedikit mengganggu

3. Idea "out of the box" untuk gandakan jualan Instagram.

3. Insta Ads tidak diajar step-by-step dan hanya basic sahaja.

4. Teknik Naikkan High Targetted Followers yang pelbagai & cara nak automate-kan semua rutin harian di IG.


Kesimpulannya

Walaupun ada beberapa kelemahan, namun bagi saya ia agak "minor" dibandingkan dengan banyak kelebihan,

malah anda kana dapat lebih "VALUE" jika anda dapatkan sekali DVD Upsell iaitu DVD Kuasa Review IG & DVD Zero Cost Photoshoot. Ianya sangat melengkapkan.

Panduan ini sudah ditutup
jualannya, jom tengok Gerilla IG pulak!


Berminat Nak Dapatkan?
Ini Tawaran TERHAD saya.

 I have an offer you can't refuse.
Cewah!

Jika anda berminat nak dapatkan Panduan Revolusi Manipulasi Instagram,

Saya ada beberapa bonus tambahan yang MAHAL & MELENGKAPKAN lagi ilmu anda dalam Instagram Marketing.

Apa pandangan anda dengan panduan ini dan review saya?

Kongsikan dengan kami dengan tulis komen di bawah! 🙂

Saya dah siapkan satu lagi review untuk panduan kedua oleh Sifu Instagram yang kebetulan keluarkan pada bulan yang sama.

Boleh baca review penuh panduan Gerilla Instagram oleh Tuan Aulis Uwais di sini >> http://alfarabishariff.com/gerilla-instagram-review/

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor