Website ini boleh dianggapkan satu-satunya Kedai Online hak milik anda sendiri.

Anda mungkin anggap sudah ada Kedai Online di Facebook (profile personal / fanpage) atau berniaga di Instagram, namun itu semua bukan hak milik anda. Itu semua milik Facebook. (FB dah beli IG)

Jika berlaku sesuatu yang tak tersangka, seperti “account suspended”, kena banned, unpublished dan macam-macam, sales anda juga turut merudum jika terlalu mengharap pada 1-2 platform. (malah bukan milik anda sepenuhnya pun)

 

 

Akaun Puan Guru Ainon yang beratus ribu followers pun kena pernah “hilang” di Facebook.

Fanpages yang sudah berjuta likes, akaun IG yang sudah beratus ribu followers bukan boleh suspended/unpublished, apatah lagi akaun bisnes kecil macam kita ni.

 

 

Oleh sebab itulah, orang bisnes “tak boleh letak semua telur dalam 1 bakul”.

Facebook Ads account kena flagged, sales terus menjunam jatuh.

At least ada back up sales dari Instagram.

Instagram account kena suspended, sales terus menjunam jatuh.

So at least?

 

 

Kena ada website. Ianya macam bangunan office alam maya.

Anda letak bisnes/produk/servis di dalam website tersebut. Jadikannya “Kedai Online”.

Website ialah hak milik mutlak anda.

Anda dah bayar harganya. Suka hati lah nak “decorate” macam mana “office virtual” tu.

 

 

Segala info tentang produk/servis semua dah ada.

Segala info tentang bayaran dan harga semua dah ada.

Cuma tinggal nak yakinkan dan bayar je.

 

 

Siapa Nak Datang Jenguk Kedai Online/Website Kita?

Cuma persoalannya, bagaimana nak tarik orang masuk website kita?

Bagaimana nak tarik orang masuk “Kedai Online Hak Mutlak” kita?

 

 

Ada pelbagai cara.

  1. Penggunaan iklan berbayar seperti Facebook Ads, Google Adwords etc
  2. Teknik percuma seperti post link url di media sosial atau Teknik SEO.

 

 

Dalam banyak-banyak, menggunakan teknik percuma SEO yang PALING MENGANCAM!

Teknik SEO : Teknik percuma yang meletakkan page website anda di halaman pertama Google (1st Page Google) apabila seseorang mencari sesuatu perkataan di carian Google.

Yang bestnya ia teknik ini PERCUMA. Tak perlu keluar duit iklan pun untuk letak 1st Page Google.

 

Kalau nak guna iklan berbayar Google Adwords untuk letak 1st Page Google pun boleh, tapi kena bayar lah. Lagi tinggi competition keywords tersebut lagi mahal iklannya.

 

Peniaga-peniaga yang nampak peluang ini sudah lama meletakkan bisnes/produk/servis di halaman pertama Google, dan sudah mengaut untung yang lumayan.

 

Dan lagi best, tak ramai persaingan untuk banyak niche sebab tak ramai lagi peniaga di Malaysia yang “nodai” lautan biru Google ni.

Oleh itu saya sangat cadangkan pelajar-pelajar saya untuk belajar teknik ini dulu.

 

Dah lah teknik ni percuma, hanya perlu bersusah-susah pada awal waktu kemudian tuai lah hasilnya bertahun-tahun lamanya.

 

Ada beberapa cerita saya dengar, walaupun sales di FB & IG merudum, namun alhamdulillah sales dari website melalui carian Google masih boleh maintain bisnes tersebut.

 

 

Belajar Cara Tersimple Buat Website Tanpa Perlukan Coding & Benda Renyah

Saya ada buat 1 course sepanjang 6 minggu (Kelas Online Group Coaching : Leverage Bisnes Online) untuk peniaga baru & peniaga online sedia ada untuk belajar asas bisnes & cara meletakkan website mereka di 1st Page Google.

Malah bukan itu sahaja.

Semua pelajar dari batch sebelum ni dapat belajar cara buat website yang paling simple secara PERCUMA sahaja.

Yang bestnya, yang buta IT pun boleh buat. Yang dah berumur pun boleh buat. Sebab nak buat website ni simple je sebenarnya. Ia semudah anda membeli produk di Lazada, Lelong atau 11th Street.

Kalau anda nak pergi kelas nak belajar ni, memang ready lah kena bayar sehingga beratus ringgit.

 

 

Ok, So Jom Letakkan Produk/Servis Kita di 1st Page Google.

Sekarang Kelas Online Group Coaching 6 Minggu : Leverage Bisnes Online sedang dibuka dengan harga TERENDAH sempena pre-launch.

Namun tawaran ni akan ditutup pada 11.59pm – 31 Disember 2016!

Maksudnya bila anda dengar letupan bunga api tahun baru tu, tawaran dah tamat lah ye 🙂

 

Boleh dapatkan di sini sekarang :

[+]  http://alfarabishariff.com/join-lbo/

[+]  http://alfarabishariff.com/join-lbo/

[+]  http://alfarabishariff.com/join-lbo/