Ini ialah Wooxpress Review dari saya untuk sebuah panduan tutorial Ecommerce oleh Tuan Nazrin Amin & Tuan Rashvin. Secara ringkasnya WOOXPRESS akan ajar bagaimana membina bisnes Ecommerce dengan 2 Teknik Marketing yang boleh menjana duit USD. 

 

wooxpress-review

 

wooxpress-dropship


Nama Produk
 : WooXpress

Niche Produk : Panduan menjana USD dan RM melalui e-Commerce dengan cara Dropshiping dan Affiliate AliExpress.

Jenis Produk : Digital – Video bersiri berjumlah 67 video – ada updates new videos occasionally (tonton online atau download)

Medium Pembelajaran : Premium Membership Site

Pemilik Produk : Nazrin, Rashvin

Tarikh Pelancaran : 8hb Mei – 29hb Mei 2017

Status Produk : Pelancaran sedang bermula sehingga 29 Mei 2017.

Jaminan Pulangan Wang : 100% – Wang dikembalikan sekiranya anda tidak mendapat sebarang income setelah anda praktikkan apa yang di ajar tanpa menutup akses anda ke laman membership.

Group Support : Disediakan walau hanya membeli pakej basic.

Pakej & Harga : WooXpress terdapat 2 pakej iaitu Pakej Basic dan Pakej Pro.
Harga Pelancaran untuk WooXpress Basic ialah RM347 manakala WooXpress Pro berharga RM397.
Ada satu pakej upgrade optional untuk Software LetSocify jika nak. Hanya perlu tambah RM100 kepada Pakej Basic & Pro.

Harga Selepas Pelancaran : WooXpress PRO sahaja yang dijual pada harga RM897

Diskaun : Kupon earlybird 10% sudah tamat. Namun, khas bagi mereka yang serius nak dapatkan dari saya, saya ada KUPON DISKAUN yang anda boleh jimat sehingga RMxxx.

Jika serius nak, boleh PM saya di FB ya?

Nak Dapatkan Kupon Diskaun Sehingga RMxxx Khas Dari Saya?
PM saya di FB 🙂

al-farabi-shariff-pm-me

Ada Soalan Nak Tanya? Nak claim kupon diskaun? Boleh tanya terus dengan PM saya di FB. PM je, jangan risau masuk “message request” sebab saya sentiasa cek PM yang masuk “others”. 🙂 Klik gambar di atas.

 

Overview WooXpress

Ok gais and gurls. Dah lama saya tak buat review sebab saya fokus benda lain. Cuma kali ini saya berbesar hati untuk review produk dari kawan IM saya sendiri, iaitu tuan Rashvin.

Walaupun beliau ialah rakan saya, namun saya berusaha agar setiap review yang saya buat tetap lurus dan jujur tanpa bias kepada mana-mana pihak.

Malah saya juga ada kritikan-kritikan penambahbaikan untuk panduan ini.

Sooo, without any due, jom baca habis :

 

Apa Itu Wooxpress?

wooxpress-review

WooXpress ni secara ringkasnyalah, ialah sebuah kursus lengkap berbentuk video digital (tonton online atau download) dimana ia akan mengajar anda :

  • Bagaimana membina sebuah bisnes online Ecommerce yang stabil di market international dan menjana USD secara konsisten. Juga boleh dibuat untuk market Malaysia.
  • Membina kedai online E-Commerce menggunakan Website WordPress & plugin percuma WooCommerce.
  • Cara install Ecommerce percuma dengan plugin Woocommerce(Percuma) tanpa perlu melanggan platform Ecommerce Shopify secara bulanan yang mahal
  • Teknik menjual barang secara Dropship (orang tengah) tanpa perlu pegang stok & pos barang
  • Teknik membina store affiliate Aliexpress dan menjana komisen USD berterusan.
  • Mengkaji produk Hot di pasaran untuk mendapat jualan tinggi.
  • Marketkan produk fizikal ke market international seperti di US, UK, Australia dan negara-negara lain.
  • Menggunakan Facebook Ads (basic + advanced) sebagai senjata pemasaran utama

Kenapa Guna Ecommerce-WooXpress?

wooxpress-formula-usd

Eh jap, Ecommerce tu apa yeop?

E-Commerce (Electronic Commerce) ialah sistem jual beli melalui transaksi secara online.

Senangkata, contoh mudahnya ialah laman web Ecommerce seperti: LazadaLelong11streetZalora dll.

Anda pernah beli tak dari website-website ni?

Ecommerce – Kelebihan VS Kelemahan

Kelebihan Ecommerce

  1. Urusan pembayaran yang mudah – secara direct & online
  2. Jimat masa – tak perlu layan prospek & close sales
  3. Jimat duit – tak perlu hire staff ramai-ramai untuk close sales
  4. Boleh buat ia berjalan sehingga 100% autopilot.

 

Kelemahan Ecommerce

  1. Mahal – Anda perlu upah dalam RM2000~RM5000 ke atas. RM2000+ tu pun paling basic.
  2. Jika anda nak buat website jualan Ecommerce seperti Lazada, Lelong, Zalora dan jenis canggih – ia perlu custom-made dan boleh capai puluhan ribu ringgit.
  3. Ianya sangat teknikal, kerja yang renyah dan ambil banyak masa untuk belajar from zero.
  4. Rakyat Malaysia, majority lebih selesa membeli di Facebook PM/Whatsapp, dan segolongan kecil sahaja yang selesa beli dengan Ecommerce.

Solusi Ecommerce

Anda ada dua option :
1. Buat Website Ecommerce anda secara percuma dengan plugin WooCommerce

2. Buat Website Ecommerce dengan melanggan Shopify secara bulanan.

“Jika anda kurang faham maksud ‘Plugin WooCommerce’, ia bermaksud anda boleh tambah satu feature baru kepada Website WordPress anda sedia ada untuk menjadikan website tersebut menjadi website Ecommerce.”

 

Solusi Wooxpress untuk membina store e-commerce anda adalah:

Instead of kita upah orang buatkan Website Ecommerce dengan bayaran RM1000 ke RM2000 ke atas,
instead of kita langgan Shopify secara bulanan dengan harga dari RM100+ sebulan,

WooXpress mengajar kita untuk bina Website Ecommerce sendiri secara PERCUMA iaitu melalui plugin percuma WooCommerce.

Bukan sahaja diajar untuk bina Website Ecommerce, tetapi bagaimana “MEMBUAT DUIT” dengan Ecommerce tersebut.

Itu yang lebih penting kan? 🙂

 

Kesimpulannya,anda tak perlu lagi untuk bersusah payah atau menghabiskan ribuan ringgit untuk anda memiliki kedai e-commerce anda sendiri atau melanggan shopify yang memerlukan komitmen bulanan.

Segalanya akan diajar di dalam panduan WooXpress ini secara step-by-step daripada zero sehingga expert. Ia sesuai untuk semua peringkat tidak kira samaada anda seorang newbie, intermediate atau advance.

Apa yang Akan Diajar Dalam WooXpress?

Saya sudah mendapatkan akses penuh WooXpress. Jadi saya nak kongsikan beberapa topik yang diajar dalam panduan WooXpress.

Di dalam WooXpress,terdapat 6 modul keseluruhannya untuk anda belajar. Ini adalah contoh halaman wooxpress anda nanti.

wooxpress-modul

 

Modul 1: WordPress Mastery

 

WordPress Mastery terdapat 16 video. Pada saya, panduan ini sangat bagus untuk mereka yang baru dalam dunia website kerana modul ini mengajar step-by-step bagaimana untuk membina website.

Mungkin ada yang takut untuk membina store e-commerce kerana berfikir tiada kepakaran atau tiada asas dalam membina website.

Anda tak perlu risau, kerana saya sendiri telah melihat semua panduan di dalam wordpress mastery, memang ia sangat senang untuk faham biarpun anda seorang newbie.

Bagi yang dah power dengan wordpress, mungkin silibus ini agak membosankan bagi mereka kerana ianya merangkumi tajuk pengenalan wordpress, cara dapatkan domain dan hosting, cara setup wordpress, cara buat blog post, cara buat pages dan perkara-perkara asas yang lain.

 

RISAU NAK KENA BUAT WEBSITE & SETTING PLUGIN WOOCOMMERCE SENDIRI? TAKPE, BIAR KAMI BUATKAN.
Hanya dapatkan Panduan WooXpress dari saya, dan team saya akan buatkan Website Ecommerce PERCUMA untuk anda.

Info lanjut di sini : http://alfarabishariff.com/bonus-wooxpress


Modul 2 : Woocommerce Mastery

Modul kedua pula adalah perkara asas dalam membina website E-commerce menggunakan plugin Woocommerce, ianya terdiri daripada 16 video.

Dalam modul ini anda akan belajar A-Z segala selok belok bagaimana membina website Ecommerce anda tu.

Antaranya :
1. Cara untuk masukkan produk ke dalam store e-commerce,

2. Strategi gunakan Coupon Code untuk meningkatkan jualan.

3. Cara untuk setkan variation produk seperti warna, saiz, berat.

4. Setting untuk shipping kos semenanjung atau sabah Sarawak.

5. Dan yang paling penting adalah setting checkout payment method,untuk menjadikan store E-commerce adalah auto-pilot.
Maksud auto-pilot adalah walaupun anda sedang tidur pelanggan akan terus membeli apa yang anda jual atau pasarkan dalam kedai online.
Best kan?

 

RISAU NAK KENA BUAT WEBSITE & SETTING PLUGIN WOOCOMMERCE SENDIRI? TAKPE, BIAR KAMI BUATKAN.
Hanya dapatkan Panduan WooXpress dari saya, dan team saya akan buatkan Website Ecommerce PERCUMA untuk anda.

Info lanjut di sini : http://alfarabishariff.com/bonus-wooxpress

 

MODUL 3 & 4 : Teknik Marketing USD 2 In 1

Special-nya panduan WooXpress ini ialah kerana diajar 2 Teknik Marketing dalam Ecommerce yang jarang diajar. Iaitu Affiliate Marketing & Dropshipping.

Platform yang digunakan dan disyorkan ialah AliExpress.

AliExpress dibawah Ali Baba Group yang dipelopori oleh Jack Ma. Anda mesti kenal kan? Antara orang terkaya di China.

Jika Alibaba.com anda perlu beli banyak untuk dapat harga borong, di AliExpress.com anda boleh beli dengan harga borong walaupun dengan 1 unit sahaja.

 

Modul 3 : AliExpress Affiliate

In case anda tidak faham apa itu affiliate, biar saya terangkan secara ringkas.

Affiliate bermaksud anda menjadi agen jualan kepada penjual/pemilik produk. Dalam kes ini penjual sebenar ialah AliExpress.

Kita yang menjadi agen jualan (baca : agen affiliate) akan dapat 1 link khas untuk produk-produk yang kita nak promosikan.

Jika ada pembeli yang membeli produk menggunakan link anda tersebut, anda akan mendapat komisen berdasarkan percent yang ditetapkan oleh penjual.

Bagusnya Affiliate AliExpress berbanding affiliate Ecommerce yang famous seperti Affiliate Amazon.com ialah jumlah persen komisen lebih tinggi, iaitu setinggi 50%, berbanding Affiliate Amazon yang hanya dari 4% ke 10% sahaja, bergantung kepada jenis produk dan jumlah unit sold anda.

 

Bestnya juga AliExpress ini sebab boleh kata semua benda yang kita nak ada kat sini.

Banyak produk-produk hot, yang paling banyak dijual dan disukai ramai ada di sini.

Malah anda juga boleh lihat kategori-kategori produk yang paling banyak dijual.

Kita akan link-kan link Affiliate AliExpress untuk produk yang anda nak jual, kepada link Website Ecommerce anda sendiri.

Ianya bagaikan anda sendiri yang menjual produk tersebut. Jika orang klik link tersebut untuk buat pembayaran. dia akan dibawa ke website AliExpress sendiri untuk selesaikan transaksi.

Bayaran akan terus dibuat kepada AliExpress. Kemudian selepas cukup syarat, AliExpress akan berikan komisen kepada anda.

 

Modul 4 : Dropshipping AliExpress

Dropshipping ni apa? Ianya lebih kurang macam Affiliate.

Iaitu anda menjadi orang tengah dan agen jualan kepada penjual produk sebenar.

Tetapi dengan dropshipping, pembeli akan membayar pada anda dengan harga retail.

Anda pula gunakan duit tersebut untuk order produk tersebut dengan penjual dengan harga agen.

Biasanya kita boleh mark up harga ikut kesesuaian standard harga produk tersebut.

Selepas pembeli order dari kita, kita pula akan hantar order tersebut kepada penjual sebenar. Begitulah bagaimana ramaiiii orang buat duit USD dengan Dropshipping + Ecmmerce.

Jangan risau, panduan WooXpress ni akan ajarkan step-by-step dan selok belok dengan lebih lengkap dan tepat. b

Modul 5 : E-Commerce Android Apps

Modul 5 ni saya sedikit teruja kerana ilmu E-commerce Android Apps sangat mahal diluar sana. Anda bayangkan,store e-commerce anda sedia dimuat turun di dalam google playstore atau app store.

Potensi untuk anda mendapat jualan berkali-kali daripada pelanggan yang sama sangat tinggi apabila mereka download app anda ke hanfon mereka.

Apps ini sangat memudahkan pelanggan anda untuk membuat belian.

Walaubagaimanapun,mengikut saya,fasa ini mungkin sesuai untuk anda jika brand store anda sudah dikenali atau anda sudah mampu menjana income yang konsisten daripada store e-commerce anda kerana android app ini ada bayaran atau komitmen bulanan.

Modul 6 : Facebook E-commerce

Ini modul yang paling penting. Terdiri daripada 16 video. Dalam modul ini,anda akan belajar untuk mendapatkan traffic ke store e-commerce anda menggunakan platform facebook. Sia-sia sahaja anda membina ecommerce tetapi tiada trafik kerana anda tidak akan dapat menjana income.

Facebook merupakan medium pemasaran terbaik masakini, maka anda juga akan diajar bagaimana anda boleh memasarkan kedai online anda melalui Facebook Ads.

Tutorial yang disediakan betul-betul lengkap, merangkumi setiap bahagian dalam setup strategi pemasaran Facebook Ads.

Apa Beza Pakej Basic & Pakej Pro?

wooxpress-basic

wooxpress-pro (1)

 

Di dalam Panduan WooXpress,terdapat 2 pakej yang anda boleh pilih iaitu pakej Basic dan Pakej Pro.Namun selepas tamat pelancaran, tiada lagi Pakej basic, hanya Pakej Pro sahaja.

Pakej Basic (Tiada Lagi)

Di dalam Pakej Basic terdapat 2 modul yang akan anda belajar:

  • WooXpress Mastery
  • Woocommerce Mastery

 

Pakej Pro : RM 897

 Di dalam Pakej Pro pula terdapat 6 modul yang akan anda belajar:

  • WooXpress Mastery
  • Woocommerce Mastery
  • Affiliate AliExpress
  • Dropshipping AliExpress
  • E-commerce Android Apps
  • Facebook E-commerce

 

Pakej Upgrade (Upsell/Optional) : RM 100

  • Sofware Letsocify Notification 

 

wooxpress-pro (2)

 


 

 

Seperti yang anda lihat di atas,dengan hanya sedikit perbezaan harga,tetapi jumlah silibus yang akan anda belajar antara pakej basic dan pro sangat jauh berbeza.

Pakej Basic hanya terdapat 2 silibus manakala Pakej Pro terdapat 6 silibus.

Jadi, pada saya, sangat rugi jika anda dapatkan pakej basic berbanding pro.

Jika anda tanya saya,sudah tentu saya sarankan anda untuk terus dapatkan pakej pro untuk anda membina store ecommerce anda sekaligus dapat menjana komisen yang tinggi dan konsisten.

Anda tak perlu pening untuk fikirkan produk apa nak dijual di dalam store anda, tetapi, anda hanya perlu pilih sahaja daripada beribu ribu produk yang ada di dalam Aliexpress.

Dan yang paling penting adalah, anda belajar bagaimana cara untuk dapatkan traffic yang tinggi ke store anda.

Jika anda inginkan pelanggan yang pernah membeli di store anda terus membeli berulang kali,pakej upgrade sangat sesuai untuk anda grab kerana software letsocify sangat membantu anda.

 

Nak Dapatkan Kupon Diskaun Sehingga RMxxx Khas Dari Saya?
PM saya di FB 🙂

al-farabi-shariff-pm-me

Ada Soalan Nak Tanya? Nak claim kupon diskaun? Boleh tanya terus dengan PM saya di FB. PM je, jangan risau masuk “message request” sebab saya sentiasa cek PM yang masuk “others”. 🙂 Klik gambar di atas.

 

BONUS WooXpress

Bonus yang ditawarkan untuk sesiapa yang dapatkan wooxpress agak menarik. Terdapat 5 Bonus yang deberikan:

Bonus 1 : Group Mastermind Facebook (RM997)

Bonus 2 : 1500++ Hot Niches (RM199)

Bonus 3 : Videodrill (RM150)

Bonus 4 : Social Post Manager Pro (RM200)

Bonus 5 : EZSite Ninja Drag-Drop Builder (RM490)

Nak 4 bonus mega daripada saya?

Baca sampai habis. Bonus mega saya kat bawah sekali. 

 

Apa Pro & Cons Panduan Ini?

Tidak ada produk dan panduan yang sempurna. Ada PRO ada CONS.

PRO

Dari pengamatan saya sendiri :

  1. Tutorial lengkap step-by-step, from scratch hingga habis.
  2. Sangat-sangat newbie friendly.
  3. Penerangan yang jelas & mudah difahami
  4. Dapat belajar bagaimana membina e-commerce tanpa perlu mengupah orang lain.
  5. Dapat belajar Facebook Ads basic hingga advanced – tak perlu pergi kelas FB Ads jika anda tak pernah buat FB Ads
  6. Navigation & Flow pembelajaran yang cantik, malah menggunakan Premium Membership Sites
  7. Support group yang aktif dan supportive – jika ada soalan apa-apa tanya sahaja di group

 

 

Cons

Antara kekurangan Wooxpress pula ialah :

1.Membina E-commerce menggunakan Woocommerce sangat banyak perkara teknikal yang anda perlu teliti dan kuasai. Tidak hairanlah diluar sana upah untuk membina e-commerce mencecah sehingga ribuan ringgit.

2.Pemasaran/Marketing utama ialah Facebook Ads, dan memang perlu keluar modal untuk dapatkan sales.

Namun itulah hakikat bisnes, marketing ialah ibarat jantung bisnes, tanpa marketing matilah bisnes. Nak tak nak memang kita kena laburkan duit untuk marketing.

3.Untuk yang dah biasa jual produk fizikal di luar negara seperti Ebay, mungkin penerangannya akan jadi bosan kerana semua dah tahu.

Namun sebenarnya ramai lagi tak tahu tentang asas itu, termasuklah saya kerana tak pernah cuba lagi.

4.Anda perlukan wifi untuk tonton habis semua (atau lagi mudah download semua, pastu marathon), kerana banyak video.Pastikan kuota internet anda mencukupi.

 

 

Kesimpulan Saya Untuk Mereka Yang Berminat Nak Dapatkannya

WooXpress ini bukan panduan buat duit online yang biasa anda dapatkan sebelum ini. Dan ini bukan panduan yang anda beli pastu simpan dalam folder.

Ianya Panduan Eksklusif yang perlukan KOMITMEN TINGGI untuk habiskan panduan tersebut dan “BUAT SAMPAI JADI”,
sampai anda balik modal & jana USD 5-6 angka.

Dan anda kena “treat” ini sebagai “membina bisnes” dengan serius.

Ada beza buat duit dengan bina bisnes. WooXpress ialah bina bisnes.

Dan juga ada kena ada minda & mindset Usahawan, bukan setakat peniaga biasa.

Usahawan bermindset SPEND, not saving. Anda spend laburkan duit untuk marketing, untuk dapatkan ROI (return of investment) yang positif.

Jika anda dapatkan WooXpress, dan sudah tiada modal untuk buat pemasaran Facebook Ads, atau anda tak sedia nak menjadi usahawan yang membina bisnes, WooXpress belum lagi sesuai untuk anda.

Kerana kedai yang anda bina, tanpa traffic, ianya tidak akan mendatangkan sebarang income untuk anda.

Jika anda rasa anda layak, saya akan bantu anda untuk “go further” dengan ilmu-ilmu yang melengkapkan “pembinaan bisnes USD anda”.

Dapatkan WooXpress dari link saya, dan saya berikan 4 bonus mega yang akan memudahkan & bantu anda untuk “go beyond the limit”.

 

 

4 Bonus-Bonus Mega Dari Saya

Berminat nak dapatkan Panduan Lengkap WooXpress?

Jika dapatkan dari link saya,saya berikan 4 Bonus mega ini yang bukan sahaja sangat bernilai, malah membantu untuk anda betul-betul sukses dalam bisnes USD yang anda hendak bina ini.

Klik gambar merah di bawah untuk tahu lebih lanjut bagaimana ia dapat bantu anda

(cara-cara untuk dapatkan dari link saya juga disertakan di bawah page bonus)

bonus-wooxpress-al-farabi-shariff

Klik Gambar Di Atas atau klik link di bawah ini

Bonus Wooxpress

 

Apa pandangan anda dengan panduan ini dan review saya?

Kongsikan dengan kami dengan tulis komen di bawah!

 

Nak Dapatkan Kupon Diskaun Sehingga RMxxx Khas Dari Saya?
PM saya di FB 🙂

al-farabi-shariff-pm-me

Ada Soalan Nak Tanya? Nak claim kupon diskaun? Boleh tanya terus dengan PM saya di FB. PM je, jangan risau masuk “message request” sebab saya sentiasa cek PM yang masuk “others”. 🙂 Klik gambar di atas.

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor