Kelebihan Guna Video Untuk Ads Di Facebook

Kelebihan Guna Video Untuk Ads Di Facebook

Penggunaan video dalam strategi marketing merupakan salah satu strategi yang paling relevan dan berkesan pada zaman digital ini kerana 90% masyarakat malaysia kini lebih suka menonton video berbanding membaca teks.

Video ads di Facebook adalah salah satu cara yang efektif untuk meningkatkan reach dan menarik perhatian pelanggan yang berpotensi. Berikut adalah beberapa kebaikan menggunakan video ads di Facebook:

1. Reach yang lebih luas

Kelebihan Guna Video Untuk Ads Di Facebook

Video ads di Facebook dapat reach jutaan orang dengan cepat dan mudah. Ini kerana ramai pengguna Facebook menonton video di platform tersebut.

2. Lebih mudah diterima audiens

Audiens lebih cenderung untuk tonton video daripada membaca teks atau melihat imej statik. Ini bermakna, video ads lebih mudah untuk diterima oleh penonton dan tingkatkan peluang untuk meningkatkan sales.

3. Lebih mudah untuk sampaikan mesej

Dengan menggunakan video untuk ads di Facebook, anda boleh sampaikan mesej dengan lebih jelas dan cepat. Video juga boleh sampaikan emosi dan suasana yang lebih baik daripada teks atau imej statik.

4. Lebih mudah untuk tarik prospek

Video yang menarik dan unik akan tarik perhatian pelanggan yang berpotensi (prospek). Ini bermakna ads berbentuk video lebih sesuai untuk tingkatkan conversion dan meningkatkan sales.

Dengan menggunakan video, anda boleh tunjukkan produk atau servis anda dari segi yang berbeza dan sampaikan emosi yang berbeza untuk menarik perhatian mereka.

5. Lebih banyak pilihan targeting

Facebook menawarkan pelbagai pilihan targeting yang boleh digunakan untuk target video ads kepada audiens yang sesuai. Ini bermakna anda boleh target video ads kepada orang yang paling berkemungkinan akan beli produk atau servis anda.

6. Lebih mudah untuk tingatkan brand awareness

Video ads di Facebook juga dapat digunakan untuk meningkatkan brand awareness. Dengan menyampaikan mesej yang tepat dan menarik perhatian, anda boleh tingkatkan awareness tentang produk atau servis yang anda tawarkan dan dapat tingkatkan sales.

Kelebihan Guna Video Untuk Ads Di Facebook

Kesimpulannya kalau anda nak tingkatkan reach dan tarik perhatian pelanggan berpotensi, video ads di Facebook adalah pilihan yang tepat.

Dengan pelbagai kelebihan yang ditawarkan, video ads di Facebook dapat membantu anda untuk tingkatkan jualan dan tingkatkan brand awareness dengan lebih efektif.

Semoga perkongsian saya kali ini berkenaan kelebihan guna video ads di Facebook bermanfaat untuk anda semua.

Anda boleh follow dan support saya di Facebook dan Instagram kerana saya turut berkongsi maklumat dan content yang menarik untuk anda!

Untuk sebarang soalan atau pendapat, sila kongsikan dengan kami di ruangan komen di bawah.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, sila klik pada pautan di bawah:

1. Cara Buat Iklan Facebook Canvas Ads. Mudah Je Rupanya.

2. Facebook VS Instagram

3. Facebook Ads Delivery: Anda Nak Pecut atau Berjalan?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *