fbpx
Kehebatan Mary Kay: Revenue Mencecah $2.8 Billion

Kehebatan Mary Kay: Revenue Mencecah $2.8 Billion

Anda pernah dengar tak jenama Mary Kay? Saya ini orang bisnes, jadi saya suka kaji business model syarikat lain, terutamanya kalau syarikat itu nampak gah berjaya, dan ada solid revenue tahunan. Contohnya syarikat Mary Kay, sebuah syarikat direct selling yang menjual barangan kecantikan dan kosmetik. Menurut kajian saya di Google, revenue Mary Kay pada tahun …

Kehebatan Mary Kay: Revenue Mencecah $2.8 Billion Read More »

Trend Digital Marketing Tahun 2023

Trend Digital Marketing Tahun 2023

Tahun baru bakal menghampiri dan pastinya business owner sedang bertungkus lumus menggali strategi dan trend digital marketing yang akan kekal relevan untuk diguna pakai tahun 2023. Jadi untuk artikel kali ini, saya akan kongsikan antara 5 trend digital marketing yang akan bantu bisnes anda berada jauh di hadapan berbanding pesaing-pesaing anda yang lain untuk tahun …

Trend Digital Marketing Tahun 2023 Read More »

Strategi Jadikan Bisnes Anda Lebih Dipercayai Tahun 2023

Strategi Jadikan Bisnes Anda Lebih Dipercayai Tahun 2023

Apakah yang perlu anda buat untuk jadikan bisnes anda lebih dipercayai untuk tahun 2023? Anda mesti teringin nak besarkan bisnes yang anda ada sekarang ni. Besar di sini bukan hanya dari segi saiz dan fizikal, tetapi dengan strategi yang kami kongsikan ini, anda pasti mampu tunjukkan bahawa bisnes anda mampu kelihatan ‘established’ dan lebih dipercayai …

Strategi Jadikan Bisnes Anda Lebih Dipercayai Tahun 2023 Read More »

facebook-canvas-ads

Cara Buat Iklan Facebook Canvas Ads. Mudah Je Rupanya.

Facebook Canvas ialah sebuah tool baru diperkenalkan oleh Facebook bagi membantu mereka yang menggunakan Facebook sebagai medium pemasaran. Dengan Facebook Canvas, anda boleh hasilkan sebuah landing page tanpa perlu keluar daripada Facebook.  Buat masa ni, iklan Facebook Canvas hanya untuk pengiklanan di mobile placement sahaja. Sebab Anda Rugi Kalau Tidak Menggunakan Iklan Facebook Canvas 1. …

Cara Buat Iklan Facebook Canvas Ads. Mudah Je Rupanya. Read More »

video testimoni

Video Testimoni Membuatkan Bakal Pelanggan Anda Terpukau

Video testimoni adalah bukti yang kukuh menunjukkan produk atau servis anda berkesan. Video testimoni boleh menolak prospek dari fasa consideration ke fasa action dengan lebih pantas. Lebih-lebih lagi, kalau ada elemen emosi dalam video testimoni. Dalam artikel ini, saya nak share beberapa tips untuk anda merangka video-video testimoni untuk produk atau servis anda. Yang penting, …

Video Testimoni Membuatkan Bakal Pelanggan Anda Terpukau Read More »

video-marketing-gagal

4 Sebab Video Marketing Gagal Tapi Ramai Orang Yang Buat

Dah spend macam2 untuk buat video. Tapi, masih tak dapat result yang dimahukan. Yang tengok sampai habis pun berapa kerat je. Sedih kan? Jadi, saya nak share sebab video marketing gagal. 4 Sebab Video Marketing Gagal 1. Video anda tidak relevan. Anda buat video, tetapi video tidak focus kepada target market anda. Sebaliknya, focus kepada semua orang. Prospek …

4 Sebab Video Marketing Gagal Tapi Ramai Orang Yang Buat Read More »

cara buat video

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks

Huh? Video Marketing susah? Yeke susah. Takkan nak buat Video Viral je kan. Tak tahan lama. Better yang boleh tahan lama. Sebenarnya senang sahaja nak buat strategi video marketing. Cuma kena rajin belajar dan melihat sekeliling kita. Kali ni saya nak share case study video marketing oleh sebuah brand besar yang dikenali satu dunia. Bayangkan …

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks Read More »

Lubuk Supplier Dropship

Gelombang bisnes online 2019 semakin terasa oleh kerana kepesatan teknologi dan seruan kerajaan yang banyak menggalakkan orang ramai untuk mulakan bisnes online. Lebih-lebih lagi dengan perlantikan Jack Ma (pengasas Alibaba) sebagai Penasihat Digital negara menampakkan lagi alur kepesatan dunia online di Malaysia. Sebagai seorang pemula bisnes online atau anda yang memilih untuk mulakan bisnes online …

Lubuk Supplier Dropship Read More »

Facebook VS Instagram

Terdapat pelbagai platform media social yang dibangunkan pada hari ini untuk memenuhi citarasa para pengguna yang berbeza umur, pekerjaan dan sebagainya. Jadi dengan kebanyakkan medium media social ini menjadikan setiap satunya mempunyai golongan pengguna aktif yang berbeza-beza. Sebagai peniaga yang menggunakan platform online, anda perlu ambil kira jika produk anda selayaknya dipasarkan di facebook, Instagram …

Facebook VS Instagram Read More »