fbpx

Video Marketing

video testimoni

Video Testimoni Membuatkan Bakal Pelanggan Anda Terpukau

Video testimoni adalah bukti yang kukuh menunjukkan produk atau servis anda berkesan. Video testimoni boleh menolak prospek dari fasa consideration ke fasa action dengan lebih pantas. Lebih-lebih lagi, kalau ada elemen emosi dalam video testimoni. Dalam artikel ini, saya nak share beberapa tips untuk anda merangka video-video testimoni untuk produk atau servis anda. Yang penting, …

Video Testimoni Membuatkan Bakal Pelanggan Anda Terpukau Read More »

video-marketing-gagal

4 Sebab Video Marketing Gagal Tapi Ramai Orang Yang Buat

Dah spend macam2 untuk buat video. Tapi, masih tak dapat result yang dimahukan. Yang tengok sampai habis pun berapa kerat je. Sedih kan? Jadi, saya nak share sebab video marketing gagal. 4 Sebab Video Marketing Gagal 1. Video anda tidak relevan. Anda buat video, tetapi video tidak focus kepada target market anda. Sebaliknya, focus kepada semua orang. Prospek …

4 Sebab Video Marketing Gagal Tapi Ramai Orang Yang Buat Read More »

cara buat video

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks

Huh? Video Marketing susah? Yeke susah. Takkan nak buat Video Viral je kan. Tak tahan lama. Better yang boleh tahan lama. Sebenarnya senang sahaja nak buat strategi video marketing. Cuma kena rajin belajar dan melihat sekeliling kita. Kali ni saya nak share case study video marketing oleh sebuah brand besar yang dikenali satu dunia. Bayangkan …

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks Read More »