Tips iklan facebook

Analisa Iklan Facebook: Track performance FB Ads Menggunakan Google Analytics.

Dalam artikel ini, saya nak share bagaimana anda boleh analisa iklan Facebook dengan lebih baik sekiranya anda menggunakan website. Semua orang tahu kan yang FB Ads Analisis ni sangat penting. Analisis inilah yang akan menentukan sama ada adset perlu ditutup ataupun tidak. Tool yang saya nak tunjukkan kepada anda ialah Google Analytics. Tool ini sangat …

Analisa Iklan Facebook: Track performance FB Ads Menggunakan Google Analytics. Read More »

cara buat page fb

4 Cara Buat Page FB Terbaik Yang Sering Diabaikan

Kalau anda fokus buat marketing untuk bisnes di FB, mestila ada FB Page kan? Nak-nak kalau yang biasa run ads. Tapi nak tahu tak, ada beberapa kesilapan pasal FB Page yang biasanya kebanyakan bisnes kecil terlepas pandang. Kenapa anda kena kisah pasal ni? Sebab ni semua adalah peluang untuk tarik lebih ramai orang yang berminat …

4 Cara Buat Page FB Terbaik Yang Sering Diabaikan Read More »

berniaga online

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal

Sedang orang ramai orang berniaga online sibuk dengan facebook ads, mari kita cuba cara yang lebih tradisional ni pulak. Sebab cara tradisional ni tak perlu keluar modal pengiklanan pun, cukup sekadar rajin saja. Apakah cara itu? Caranya ialah dengan berniaga di group facebook. Ramai orang pernah hasilkan pasif income mereka di Facebook dengan cara begini …

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal Read More »

bisnes facebook

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting

Retargeting ialah proses marketing kepada target audiens yang dah kenal brand anda sama ada dari iklan sebelum ini ataupun dari content yang anda bina. Pernah tak anda survey barang atau pun produk, atau pun baca content di website, dan tak lama lepas tu, brand yang sama memaparkan lagi iklan kepada anda. Sebagai contoh seperti Shopee, …

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting Read More »

Tips iklan facebook

Tahukah Bila Masa Sesuai Untuk Beriklan Di Facebook?

Harini saya nak kongsi satu tips iklan di Facebook mengikut masa yang sesuai dan boleh juga diguna pakai untuk media sosial lain seperti Instagram. Sebab ramai peniaga online yang sibuk promosikan produk mereka di laman sosial tanpa mengira waktu. Tapi hasil orang yang response masih┬ákrik-krik. Ini terjadi kerana anda tidak menggunakan masa yang sesuai untuk …

Tahukah Bila Masa Sesuai Untuk Beriklan Di Facebook? Read More »

bisnes online di facebook

Kepentingan Facebook Fanpage Untuk Bisnes Online

Facebook Fanpage merupakan satu platform online yang sangat terkenal di kalangan peniaga Malaysia untuk promosikan produk atau servis mereka dengan lebih berkesan. Bagi orang yang lebih serious dengan bisnes online menggunakan medium Facebook, sangat digalakkan untuk membina page anda sendiri untuk nampak lebih profesional di mata pelanggan anda.   Antara kebaikan memiliki page bisnes online …

Kepentingan Facebook Fanpage Untuk Bisnes Online Read More »