fbpx

Bisnes Online

Strategi Jadikan Bisnes Anda Lebih Dipercayai Tahun 2023

Strategi Jadikan Bisnes Anda Lebih Dipercayai Tahun 2023

Apakah yang perlu anda buat untuk jadikan bisnes anda lebih dipercayai untuk tahun 2023? Anda mesti teringin nak besarkan bisnes yang anda ada sekarang ni. Besar di sini bukan hanya dari segi saiz dan fizikal, tetapi dengan strategi yang kami kongsikan ini, anda pasti mampu tunjukkan bahawa bisnes anda mampu kelihatan ‘established’ dan lebih dipercayai …

Strategi Jadikan Bisnes Anda Lebih Dipercayai Tahun 2023 Read More »

cara buat video

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks

Huh? Video Marketing susah? Yeke susah. Takkan nak buat Video Viral je kan. Tak tahan lama. Better yang boleh tahan lama. Sebenarnya senang sahaja nak buat strategi video marketing. Cuma kena rajin belajar dan melihat sekeliling kita. Kali ni saya nak share case study video marketing oleh sebuah brand besar yang dikenali satu dunia. Bayangkan …

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks Read More »

Lubuk Supplier Dropship

Gelombang bisnes online 2019 semakin terasa oleh kerana kepesatan teknologi dan seruan kerajaan yang banyak menggalakkan orang ramai untuk mulakan bisnes online. Lebih-lebih lagi dengan perlantikan Jack Ma (pengasas Alibaba) sebagai Penasihat Digital negara menampakkan lagi alur kepesatan dunia online di Malaysia. Sebagai seorang pemula bisnes online atau anda yang memilih untuk mulakan bisnes online …

Lubuk Supplier Dropship Read More »

Facebook VS Instagram

Terdapat pelbagai platform media social yang dibangunkan pada hari ini untuk memenuhi citarasa para pengguna yang berbeza umur, pekerjaan dan sebagainya. Jadi dengan kebanyakkan medium media social ini menjadikan setiap satunya mempunyai golongan pengguna aktif yang berbeza-beza. Sebagai peniaga yang menggunakan platform online, anda perlu ambil kira jika produk anda selayaknya dipasarkan di facebook, Instagram …

Facebook VS Instagram Read More »

bisnes instagram

6 Algorithm Instagram Yang Bantu Bisnes Intagram Anda

Kepuasan pengguna didahulukan, itulah objektif yang digunakan pihak laman sosial samada Instagram mahukan facebook untuk update algorithm mereka. Hakikatnya, jika anda ingin terus maju dalam bisnes Instagram anda mestilah bekerja dengan algorithm tersebut bukan menentangnya. Dalam artikel ini saya akan menerangkan bagaimana algoritma insta ini berfungsi dengan bisnes instagram anda. Bagaimana kesannya terhadap prestasi posting dan …

6 Algorithm Instagram Yang Bantu Bisnes Intagram Anda Read More »

cara buat page fb

4 Cara Buat Page FB Terbaik Yang Sering Diabaikan

Kalau anda fokus buat marketing untuk bisnes di FB, mestila ada FB Page kan? Nak-nak kalau yang biasa run ads. Tapi nak tahu tak, ada beberapa kesilapan pasal FB Page yang biasanya kebanyakan bisnes kecil terlepas pandang. Kenapa anda kena kisah pasal ni? Sebab ni semua adalah peluang untuk tarik lebih ramai orang yang berminat …

4 Cara Buat Page FB Terbaik Yang Sering Diabaikan Read More »

berniaga online

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal

Sedang orang ramai orang berniaga online sibuk dengan facebook ads, mari kita cuba cara yang lebih tradisional ni pulak. Sebab cara tradisional ni tak perlu keluar modal pengiklanan pun, cukup sekadar rajin saja. Apakah cara itu? Caranya ialah dengan berniaga di group facebook. Ramai orang pernah hasilkan pasif income mereka di Facebook dengan cara begini …

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal Read More »

Tips Bina Branding

5 Tips Bina Branding di FB Dan IG

Kempen branding yang berjaya akan tarik lebih ramai orang untuk faham bisnes anda. Itulah antara tips bina branding pada awalnya. Bila mereka dah faham bisnes anda, baru lah mereka akan consider produk atau servis yang ada. Dan nak tahu sesuatu kempen cara nak branding tu berjaya ke tidak, prospek ni tadi akhirnya akan membeli dengan anda. …

5 Tips Bina Branding di FB Dan IG Read More »

bisnes facebook

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting

Retargeting ialah proses marketing kepada target audiens yang dah kenal brand anda sama ada dari iklan sebelum ini ataupun dari content yang anda bina. Pernah tak anda survey barang atau pun produk, atau pun baca content di website, dan tak lama lepas tu, brand yang sama memaparkan lagi iklan kepada anda. Sebagai contoh seperti Shopee, …

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting Read More »

projek 12 purnama

5 Teknik Projek 12 Purnama Untuk Capai RM5k Pertama

Pernah terdengar, terlihat atau apa-apa lah tentang Projek 12 Purnama sebelum ni? Artikel ini akan kongsikan 5 dari 18 teknik yang anda akan belajar dalam Projek 12 Purnama. Memandangkan terdapat pelbagai cabaran dalam dunia bisnes masa kini, maka terlahirlah Projek 12 Purnama ini untuk bantu kembangkan bisnes anda. Takdalah langgar dinding saja kan. Dalam artikel …

5 Teknik Projek 12 Purnama Untuk Capai RM5k Pertama Read More »