fbpx

Tips Bisnes Online

facebook-canvas-ads

Cara Buat Iklan Facebook Canvas Ads. Mudah Je Rupanya.

Facebook Canvas ialah sebuah tool baru diperkenalkan oleh Facebook bagi membantu mereka yang menggunakan Facebook sebagai medium pemasaran. Dengan Facebook Canvas, anda boleh hasilkan sebuah landing page tanpa perlu keluar daripada Facebook.  Buat masa ni, iklan Facebook Canvas hanya untuk pengiklanan di mobile placement sahaja. Sebab Anda Rugi Kalau Tidak Menggunakan Iklan Facebook Canvas 1. …

Cara Buat Iklan Facebook Canvas Ads. Mudah Je Rupanya. Read More »

cara buat video

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks

Huh? Video Marketing susah? Yeke susah. Takkan nak buat Video Viral je kan. Tak tahan lama. Better yang boleh tahan lama. Sebenarnya senang sahaja nak buat strategi video marketing. Cuma kena rajin belajar dan melihat sekeliling kita. Kali ni saya nak share case study video marketing oleh sebuah brand besar yang dikenali satu dunia. Bayangkan …

Belajar Strategi Video Marketing Dari Syarikat Gergasi : Volvo Trucks Read More »

Facebook VS Instagram

Terdapat pelbagai platform media social yang dibangunkan pada hari ini untuk memenuhi citarasa para pengguna yang berbeza umur, pekerjaan dan sebagainya. Jadi dengan kebanyakkan medium media social ini menjadikan setiap satunya mempunyai golongan pengguna aktif yang berbeza-beza. Sebagai peniaga yang menggunakan platform online, anda perlu ambil kira jika produk anda selayaknya dipasarkan di facebook, Instagram …

Facebook VS Instagram Read More »

asas-marketing

Pak Arab “Ajar” Saya Asas Marketing Di Bumi Suci Madinah

Pada tahun 2016, saya diberi peluang oleh Allah untuk datang menunaikan ibadah Umrah buat kali pertama & menziarahi Mekah & Madinah. Itu pun ayah yang sponsor hehe. Saya ni memang minat dalam bisnes, khususnya dalam bidang marketing. Seperti usahawan yang lain, ke mana saja kami pergi dan lihat, kami akan memikirkannya dari sudut bisnes, dan …

Pak Arab “Ajar” Saya Asas Marketing Di Bumi Suci Madinah Read More »

bisnes dropship

Panduan Step by Step Mulakan Bisnes Online Tanpa Modal

Terdapat pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk jana income secara online pada masa kini. Yelah gajet pun makin lama makin canggih. Ada smartphone dan internet saja pun dah boleh buat duit. Senang kan? Dalam artikel ini saya akan kongsikan bagaimana untuk anda mulakan bisnes secara online. Yang paling best, anda tak perlu keluarkan sebarang modal …

Panduan Step by Step Mulakan Bisnes Online Tanpa Modal Read More »

Kepentingan Marketing

4 Kepentingan Marketing Kepada Bisnes Yang Berjaya

Sebut saja bab pemasaran atau marketing ni, ramai peniaga yang mula fikir tentang modal yang besar perlu dilaburkan untuk itu. Tahukah anda, Dato’ Aliff Syukri menghabiskan jutaan ringgit hanya untuk marketing perniagaan beliau sahaja? Bila dilihat pada peleburan modal tersebut memang bukan kecil nilainya. Tetapi lihat pada pulangannya pada syarikat. Jika aktiviti marketing dijalankan dengan …

4 Kepentingan Marketing Kepada Bisnes Yang Berjaya Read More »

berniaga online

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal

Sedang orang ramai orang berniaga online sibuk dengan facebook ads, mari kita cuba cara yang lebih tradisional ni pulak. Sebab cara tradisional ni tak perlu keluar modal pengiklanan pun, cukup sekadar rajin saja. Apakah cara itu? Caranya ialah dengan berniaga di group facebook. Ramai orang pernah hasilkan pasif income mereka di Facebook dengan cara begini …

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal Read More »

bisnes facebook

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting

Retargeting ialah proses marketing kepada target audiens yang dah kenal brand anda sama ada dari iklan sebelum ini ataupun dari content yang anda bina. Pernah tak anda survey barang atau pun produk, atau pun baca content di website, dan tak lama lepas tu, brand yang sama memaparkan lagi iklan kepada anda. Sebagai contoh seperti Shopee, …

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting Read More »

projek 12 purnama

5 Teknik Projek 12 Purnama Untuk Capai RM5k Pertama

Pernah terdengar, terlihat atau apa-apa lah tentang Projek 12 Purnama sebelum ni? Artikel ini akan kongsikan 5 dari 18 teknik yang anda akan belajar dalam Projek 12 Purnama. Memandangkan terdapat pelbagai cabaran dalam dunia bisnes masa kini, maka terlahirlah Projek 12 Purnama ini untuk bantu kembangkan bisnes anda. Takdalah langgar dinding saja kan. Dalam artikel …

5 Teknik Projek 12 Purnama Untuk Capai RM5k Pertama Read More »

bisnes funnel

Artikel Teragung Bisnes Funnel

Sebelum itu adakah anda tahu apa itu Bisnes Funnel? Bisnes funnel dalam bahasa melayunya dikenali sebagai corong bisnes. Kenapa corong bisnes? Kenapa bukan kolam bisnes ke, pancing bisnes ke, paip bisnes dan sebagainya? Dinamakan corong atas sebab rupanya yang menyerupai corong dimana ia besar di permukaan dan semakin mengecil di pengakhirannya. Rujuk gambar dibawah. Kenapa …

Artikel Teragung Bisnes Funnel Read More »