fbpx

Author name: Admin

Lubuk Supplier Dropship

Gelombang bisnes online 2019 semakin terasa oleh kerana kepesatan teknologi dan seruan kerajaan yang banyak menggalakkan orang ramai untuk mulakan bisnes online. Lebih-lebih lagi dengan perlantikan Jack Ma (pengasas Alibaba) sebagai Penasihat Digital negara menampakkan lagi alur kepesatan dunia online di Malaysia. Sebagai seorang pemula bisnes online atau anda yang memilih untuk mulakan bisnes online …

Lubuk Supplier Dropship Read More »

Facebook VS Instagram

Terdapat pelbagai platform media social yang dibangunkan pada hari ini untuk memenuhi citarasa para pengguna yang berbeza umur, pekerjaan dan sebagainya. Jadi dengan kebanyakkan medium media social ini menjadikan setiap satunya mempunyai golongan pengguna aktif yang berbeza-beza. Sebagai peniaga yang menggunakan platform online, anda perlu ambil kira jika produk anda selayaknya dipasarkan di facebook, Instagram …

Facebook VS Instagram Read More »

bisnes instagram

6 Algorithm Instagram Yang Bantu Bisnes Intagram Anda

Kepuasan pengguna didahulukan, itulah objektif yang digunakan pihak laman sosial samada Instagram mahukan facebook untuk update algorithm mereka. Hakikatnya, jika anda ingin terus maju dalam bisnes Instagram anda mestilah bekerja dengan algorithm tersebut bukan menentangnya. Dalam artikel ini saya akan menerangkan bagaimana algoritma insta ini berfungsi dengan bisnes instagram anda. Bagaimana kesannya terhadap prestasi posting dan …

6 Algorithm Instagram Yang Bantu Bisnes Intagram Anda Read More »

Kepentingan Marketing

4 Kepentingan Marketing Kepada Bisnes Yang Berjaya

Sebut saja bab pemasaran atau marketing ni, ramai peniaga yang mula fikir tentang modal yang besar perlu dilaburkan untuk itu. Tahukah anda, Dato’ Aliff Syukri menghabiskan jutaan ringgit hanya untuk marketing perniagaan beliau sahaja? Bila dilihat pada peleburan modal tersebut memang bukan kecil nilainya. Tetapi lihat pada pulangannya pada syarikat. Jika aktiviti marketing dijalankan dengan …

4 Kepentingan Marketing Kepada Bisnes Yang Berjaya Read More »

cara buat page fb

4 Cara Buat Page FB Terbaik Yang Sering Diabaikan

Kalau anda fokus buat marketing untuk bisnes di FB, mestila ada FB Page kan? Nak-nak kalau yang biasa run ads. Tapi nak tahu tak, ada beberapa kesilapan pasal FB Page yang biasanya kebanyakan bisnes kecil terlepas pandang. Kenapa anda kena kisah pasal ni? Sebab ni semua adalah peluang untuk tarik lebih ramai orang yang berminat …

4 Cara Buat Page FB Terbaik Yang Sering Diabaikan Read More »

berniaga online

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal

Sedang orang ramai orang berniaga online sibuk dengan facebook ads, mari kita cuba cara yang lebih tradisional ni pulak. Sebab cara tradisional ni tak perlu keluar modal pengiklanan pun, cukup sekadar rajin saja. Apakah cara itu? Caranya ialah dengan berniaga di group facebook. Ramai orang pernah hasilkan pasif income mereka di Facebook dengan cara begini …

4 Cara Simple Berniaga Online Di Facebook Tanpa Modal Read More »

Tips Bina Branding

5 Tips Bina Branding di FB Dan IG

Kempen branding yang berjaya akan tarik lebih ramai orang untuk faham bisnes anda. Itulah antara tips bina branding pada awalnya. Bila mereka dah faham bisnes anda, baru lah mereka akan consider produk atau servis yang ada. Dan nak tahu sesuatu kempen cara nak branding tu berjaya ke tidak, prospek ni tadi akhirnya akan membeli dengan anda. …

5 Tips Bina Branding di FB Dan IG Read More »

bisnes facebook

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting

Retargeting ialah proses marketing kepada target audiens yang dah kenal brand anda sama ada dari iklan sebelum ini ataupun dari content yang anda bina. Pernah tak anda survey barang atau pun produk, atau pun baca content di website, dan tak lama lepas tu, brand yang sama memaparkan lagi iklan kepada anda. Sebagai contoh seperti Shopee, …

5 Sebab Anda Perlu Buat Retargeting Read More »

Tips masalah pekerja

4 CARA MENGATASI PEKERJA YANG BERMASALAH

Masalah pekerja dalam syarikat adalah satu perkara biasa. Bukan sahaja syarikat kecil tetapi syarikat besar juga menghadapi masalah yang sama. Bagi usahawan yang baru nak bermula, tentunya perkara ni menjadi ketakutan buat mereka untuk mengambil pekerja sehingga ada yang buat keputusan untuk buat semua perkara dari A-Z. Tetapi, dalam tempoh tertentu jika syarikat mula berkembang …

4 CARA MENGATASI PEKERJA YANG BERMASALAH Read More »